Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Kehoälyn toimintatavat

3.6.2015

Kehoälyn Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

(sisältäen säännöllisen harjoittelun)

 Halutaan aidosti ymmärtää kehon muutoksien tapahtuvan parhaalla tavalla riittävän hitaasti, jolloin terveyden edistyminen tulee mahdollisimman pysyväksi ja pitkäaikaiseksi.

Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

3.6.2015

Lempeän harjoittelun toimintatapa

  Kehoälyn®  jokainen harjoitus tai liike tehdään vain siihen asti kuin aidosti hyvältä tuntuu. Tehdään mahdollisimman lempeästi, pehmeästi ja rennosti. Tehdään riittävän kevyesti.

Lempeä harjoittelu

Työhyvinvointi ja terveys

Työhyvinvointi, TYKY, TYHY, työkyky ja Kehoäly®

Kehoäly on työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito. Kehoäly on myös työhyvinvoinnin tärkeimpiä tekijöitä. Kehoälyyn liittyvät molemmat, mieli ja keho, sekä niiden välinen harmoninen yhteistoiminta. Kokonaisvaltaiseen työhyvinvointiin kuuluu monia asioita, ja niiden kaikkien taustalta löytyy aina joko suoraan tai välillisesti Kehoälyn taito.

 

Miksi Kehoäly on tärkein ihmisen työkykyä ylläpitävä, säilyttävä ja palauttava tekijä? 
 
Kehoälyn elpyminen tuo takaisin monia taitoja ja kykyjä. Nuo taidot ovat oleellisia Kehoälyn tuntomerkkejä. Tärkeimmät taidot ovat vahvan ja syvän rentoutumisen kyky, oman elinvoiman tiedostamisen ja ohjaamisen taito, hermostoperäisen itsehallinnan taito ja kokonaisvaltaisen tiedostavan Kehoälyn käyttämisen taito. Nämä taidot ovat erityisen tärkeitä työelämässä ja niiden puuttuminen aiheuttaa kustannuksia henkilöstöhallinnossa ja yrityksen tuottavuudessa, sekä aiheuttavat liikkeenjohdon kyvyn heikkenemistä. Nämä taidot voidaan elvyttää MindWellness® työhyvinvoinnin koulutuksen avulla. Taidot kehittyvät aktiivisen Kehoälyn harjoittelun seurauksena.
 
Stressaavaa ja kuormittavaa työtä tekevä henkilö on suuren paineen alla. Stressiä voi vähentää Kehoälyn avulla. Ihminen on hienosti suunniteltu biologinen organismi, jonka hyvinvointi ilmenee käytännön tasolla rentoutena ja elinvoimaisuutena. Työkykyyn vaikuttaa oleellisesti, osaako työntekijä tarvittaessa rentoutua ja onko hän elinvoimainen. Rento ja elinvoimainen työntekijä tuottaa, luo, pystyy ja osaa enemmän. Kehoäly on huipputason taito ohjata keho ja mieli pysyvämpään rentoon elinvoimaiseen tilaan, joten työkyky lisääntyy Kehoälyn lisääntymisen myötä.
 
Myös luovuus lisääntyy
 
Kehoäly on käytännöllinen taito tehostaa omaa luovuutta parhaalla mahdollisella terveellä tavalla. Siksi Kehoälyn harjoituksia kannattaa tehdä ja teettää työpaikoilla myös erityisesti luovuutta ja ongelmien ratkaisukykyä vaativissa tilanteissa.