Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Kehoälyn toimintatavat

3.6.2015

Kehoälyn Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

(sisältäen säännöllisen harjoittelun)

 Halutaan aidosti ymmärtää kehon muutoksien tapahtuvan parhaalla tavalla riittävän hitaasti, jolloin terveyden edistyminen tulee mahdollisimman pysyväksi ja pitkäaikaiseksi.

Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

3.6.2015

Lempeän harjoittelun toimintatapa

  Kehoälyn®  jokainen harjoitus tai liike tehdään vain siihen asti kuin aidosti hyvältä tuntuu. Tehdään mahdollisimman lempeästi, pehmeästi ja rennosti. Tehdään riittävän kevyesti.

Lempeä harjoittelu

Tapio Sippoin

Kehoälyn Mestari ja kehoeetikko Tapio Sippoin tunnetaan parhaiten siitä, että hän on kehittänyt Kehoälyn ja siihen sisältyvän terveysmeditaation harjoittelumenetelmät. Tapio on arvostettu kehomielitaitojen pioneeri (primus inter pares), tietoisuustaitojen mestari ja meditaation opettaja. Hänet tunnetaan myös lanseeraamistaan käsitteistä kehoetiikka, Kehoäly, sydämen älykkyys, Kehoälyn liminaalitila, sekä parantavan humoristiset tautiluokitukset "Jäätynyt ruusu" ja "stressipellesyndrooma".

Tapio Sippoin on toiminut itsehoidollisten kehomieli- ja terveysharjoitusten kehittäjänä, ohjaajana ja opettajana yli 30 vuotta, ja opettanut asioiden ammattilaisia lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on opettanut taitojaan monissa erilaisissa yrityksissä ja kymmenissä aikuisopistoissa ympäri Suomea, sekä monissa paikoissa ulkomailla. Hänet tunnetaan selkeästä, käytännönläheisestä ja lempeästä opetustyylistä, opiskelijoiden tarpeita ja yksilöllisyyttä huomioivasta opetustavastaan, sekä korkeatasoisista pedagogisista ja didaktisista taidoistaan.

Akateemiselta koulutukseltaan ekonomi Tapio Sippoin on Kauppatieteen Maisteri (KTM) ja pedagogi, kaupallisten aineiden opettaja, sekä työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden asiantuntija. Taloustieteissä hän on eniten perehtynyt ylemmän liikkeenjohdon strategioihin, yhteiskuntavastuuseen ja liiketoiminnan etiikkaan. Taloustieteen KTM-gradunsa Tapio teki kemian alan yhteiskuntavastuusta. Lisäksi hän on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon (YAT), sekä erillisiä sijoitusneuvojan ja yrittäjyysspedagogian korkeakouluopintoja.

Tapio on opiskellut Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa uskontotiedettä ja teologiaa kuusi vuotta ja tällä hetkellä nuo opinnot ovat kesken. Tämän lisäksi hänellä on yliopisto-opintoja psykologiasta, lääketieteestä, liikuntalääketieteestä ja psykiatriasta. Hän on myös koulutettu akupunktioterapeutti, urheiluvalmentaja, hieroja, jäsenkorjaaja ja akupainannan ammattiopettaja. Näiden taitojen lisäksi hänellä on muita hoitotaitoja ja todisteena niistä nippu erilaisia itämaisen lääketieteen asiantuntijan / opettajan diplomeja. Hänellä on myös viiden urheilulajin valmentajatausta ja -koulutus.

Vuosien saatossa Tapio on toiminut monen liikuntaa, terveyttä ja hyvinvointia edistävien yhdistyksen hallituksissa, sekä ollut kahden osakeyhtiön toimitusjohtajana ja toiminut yrittäjänä. Hänelle on rekisteröity tavaramerkit Kehoäly®, terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness®. Lisäksi FreeFlow™ on Tapiolle vakiintunut tavaramerkki.

 

 

Muutama linkki:

Kehoeetikon terveysvinkit -blogi, jota Tapio kirjoittaa.

Tapion haastattelu Luukku-lehdessä.

Tapion henkilökohtainen kommentti älykkyydestä.

Eräs artikkeli Suomen joogalehdessä 2/2015, jossa sisällä Tapion haastattelu.

Tässä linkki, josta myös löytyy tietoa Tapiosta.