Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Kehoälyn toimintatavat

3.6.2015

Kehoälyn Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

(sisältäen säännöllisen harjoittelun)

 Halutaan aidosti ymmärtää kehon muutoksien tapahtuvan parhaalla tavalla riittävän hitaasti, jolloin terveyden edistyminen tulee mahdollisimman pysyväksi ja pitkäaikaiseksi.

Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa

3.6.2015

Lempeän harjoittelun toimintatapa

  Kehoälyn®  jokainen harjoitus tai liike tehdään vain siihen asti kuin aidosti hyvältä tuntuu. Tehdään mahdollisimman lempeästi, pehmeästi ja rennosti. Tehdään riittävän kevyesti.

Lempeä harjoittelu

Kehoäly kuntoutuksessa

Kehoälyn harjoittelua ja Terveysmeditaatiota on helppoa käyttää kuntoutuksen välineenä. On olemassa useita empiirisiä esimerkkejä, joiden kautta tiedämme, että Kehoälyn harjoittelu toimii erinomaisena apuna sekä motorisista ongelmista kärsivien että mielenterveyden vahvistamista tarvitsevien tukena.

Esimerkkinä 87-vuotiaana nainen, Armi Hammarberg. Armi on antanut luvan nimensä käyttöön. Hän satutti selkänsä ja sai pahoja kipuja. Hän oli vaarassa menettää liikuntakykynsä. Lääkärit määräsivät motoroidun pedin ja rullatuolin, ja fysioterapeutit kieltäytyivät häntä enää hoitamasta ”liian vanhana” ja sanoivat ettei mitään voi enää tehdä. Aloimme varovasti soveltaa Kehoäly® harjoituksia. Ensin hän teki Kehoälyä sängyssä, hetken kuluttua hän teki Kehoälyn harjoitteita jo istualtaan ja kohta seisaaltaan. Parin viikon päästä hän pystyi kävelemään ilman tukia. Hän eli 92-vuotiaaksi ja oli kohtuullisen hyväkuntoinen ja liikuntakykyinen melkein elämänsä loppuun asti.

Toiseksi esimerkiksi kelpaa noin viisikymppinen nainen, joka sai vahvaa apua sekä mielenterveyden että neurologisiin terveyshaasteisiin. Palaute tässä:

"Harjoiteltuani alle neljä kuukautta Kehoäly® terveysliikuntaa painoni on pudonnut yli seitsemän kiloa. Hartiani ovat rentoutuneet niin, että löysin vuosien jälkeen jälleen kaulani. Selässä ollut "stressikyhmy" on hävinnyt. Vakava depressioni on kadonnut lähes kokonaan. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantuneeseen sääreen on palannut tunto. Nainen 55v."

Tapio Sippoin opettaa Kehoälyä ja Terveysmeditaatiota hyvinvointi- ja terveysalan ammattilaisille. Jos haluat mukaan koulutukseen, ota yhteyttä Tapioon.